<3

Tröttheten dövar min tanke
Att sova det enda jag vill
Låtsas att jag inte hör dig
Nej ! Bara en insomning till

Glider snart lätt in i sömnen
men tanken på dig finns nu där
klockan är fem, snälla somna!
Jag vill inte ha det såhär!

Du slutar inte att ropa
på mamma igen och på nytt
Dras ur mitt ljuvliga töcken
och inser att dagen har grytt

Går till din säng och där ligger du
I spjälsäng med snutte och napp
Ögon, som när de får de mig
Snart börjar att stråla ikapp

Knubbiga armar om halsen
väcker mitt sömniga jag
Livslusten sprudlar omkring dig
Förlåter dig ännu en dag
 
 


Många bollar i luften

Jag gillar när det är en dag som är fullspäckad in i minsta minut, precis som vår lördag var! Innebandy match, födelsedagsfirande, babysim och dop/bröllop och efter de, håll i er... Åkte vi på galej en sväng! Gud vilken underbar dag! Idag har vi andas ut, handlat, fixat lite kort, lagat mat och ni vet det vanliga! Resväskorna börjar bli fulla och jag är mer redo! Jag längtar bort nu!


Avskedsmiddag för födelsedagsbarnet

Återigen kommer vår kära Karin flytta, sista gången hoppas jag! Denna gång inte till ett annat land utan en massa mil bort bara, det går att lösa rätt bra helt enkelt utan flygningar!

Igår hade vi avskedsmiddag på fullriggaren, fint sällskap av andra svägerskan och Eric också! Leonel var hemma med farfar! Efter middagen och efterrätt så åkte vi upp till skybar och födelsedagsbarnet och vi andra drack drinkar hela natten lång (hehe vi var hemma halv 12) men Gud så mysigt det var! Längtar redan efter nästa gång (vill inte att någon ska flytta men efter middag ute med er!) <3

Tack fina svägerskor, Eric och mr A för en trevlig kväll!


vindfleece

En ny vindfleece från polarn & pyret är inköpt, mycket nöjda och rekommenderas varmt! Perfekt nu på hösten både i bilen och i vagnen! Lilla stora Leonel, du växer och blir sååå stor hjärtat <3 och ja syster/moster nu börjar han få ögonbryn och små små gaddar!


Sju dagar kvar

Herregud om sju dagar sitter vi på flygplatsen och mina nerver är på vift, dem är redan påväg och jag är seriöst så nervös att jag vet inte vad! Men Gud så skönt det ska bli, bara vi tre i en hel vecka!

Nu ska vi klä på oss och hälsa på pappa a på jobbet! :)


Nio minuter över tio

Sovmorgon efter en jobbig natt, tack gullet! Men tyvärr somnade ju bara Leo om inte jag.. Han har fått gröt i vanlig ordning och medans hörde vi hur en hel dagisklass gick utanför fönstret, underbart!

Lilleman har börjat sträcka armarna efter mig nu ååhhhhh mamma hjärtat smälter <3 nu ligger lillen på filten och babblar för fullt och tar sig bakåt dedär med att ta sig framåt är lite svårt ännu!


Fruktpuré

Att göra egen fruktpuré är helt klart bland de enklaste som finns så köper man de är man bara lat! Idag gjorde vi päron med banan puré, två päron och en halv banan, ner i mixern, smaka ha i mer av någpt om du saknar något och sen klart! Förresten ta gärna av skalen också på frukten! Jag brukar inte göra de men dem säger ju att man kan göra de för en slätare konsistens :)

Jag har köpt några puré burkar för att ha med på resan och för att prova lite och nu kan jag ju använda de burkarna som mått (jag fryser in portioner i plastpåsar)

Ha en fin söndag allihopa här blir det husliga saker gjorda!


Massor av nya idéer

Det här med att jobba natt och ha det lugnt skapar nya idéer och planer för framtiden! Natten har gått väldigt bra men jag är svintrött och längtar efter prinsarna där hemma! Snart så får jag krypa ner i sängen med dem!

Måste sova lite innan vi ska på babysim och kalas för min mamma / Leonels mormor som fyller hela 45 år idag! Fina fina mamma, Grattis på din dag <3


Back on track

Jag är tillbaka, tillbaka på jobbet efter 8 (!!!!!) månader! Har haft ångest heeeela veckan men just nu känns det bra! Lilleman är med sin pappa, alltså i goda händer så jag är nöjd! Känns bra att börja med ett natt pass med eftersom då missar jag ingen tid med varken Anders eller Leonel! Tanken var att jag skulle gå tillbaka lite lätt (1-2 pass i veckan Max) efter Portugal men nu blev det såhär och jag får extra pengar till Ullared (kan behövas) :) fast nu har jag fastnat på lekmers hemsida och redan shoppat upp nattens lön så detta kan bli farligt haha! Det blev bland annat en ny vagn till vår lilla gosse, resten får ni se när de kommer :)


Ang larverna

Några frågor fick jag angående larverna i mjölet. Mjölet hade INTE stått i vårt skafferi utan var nyinköpta från Coop forum i Valbo och det var rågsikts mjöl! Så allihopa kolla noga innan ni börjar! :)


Små små jobbiga ting

Att ha ett hus är ju helt underbart! Men inte när man samlar på sig så här mycket kartong/tidningar/plast och allt vad de nu är! Tar mig i kragen och åker med det! :)


Röj

Att ha Leonel i gåstolen är både roligt och tråkigt, han är så duktig nu att han nästan flyger fram vilket ger fula fula märken i alla möbler, sen tar han allt han når vilket betyder att han även har sänder saker haha så det blir att ligga på filten och ta sig upp nu lilla vän <3

Hungrig kille fick tag i papper!


Annas limpa

Idag har vi bakat för fulla muggar! Eftersom receptet är från Leonels faster Anna så får den nu heta Annas limpa, det blev verkligen hur bra som helst och denna kommer jag absolut göra själv fram över när man får lust! Så frysen har nu fått några anna limpor som säkerligen kommer gå åt fort!

Måste berätta vad äckligt det var, vi öppnade första mjölpåsen och BAM larver och mögel trotts att utgångsdatumet var 2014... Öppnar nästa påse och där var det lika, blev till att åka till affären de första men det var de värt såklart!!

Mot kvällen har lilleman blivit övertrött och jag som knappt ätit någon lunch och tänkte äta middag nu eftersom lilleman skulle sova (han sover i min famn nu) så fick jag desperat äta lite medans jag sjöng Davids sång (den fungerar i alla lägen när som helst så tack för de bästa du!!) och gröten blev bara mer och mer kall... Så nu äter jag kall gröt och limpa med min fina son i famnen!


Min egna frys

Jag har en egen frys i källaren, i tvättstugan närmare bestämt och även om det inte syns så ligger det säker 20 liter hallon och lika mycket äpplen, lite krusbär och massa äppelmos, hallon & äppelpuré och andra goda blandningar som jag gör till min lilla gosse! Imorgon ska det blir bröd och fram över blir det bullar! Ska fylla frysen med massa gott medans de andra två frysarna vi har får fyllas med mat och sånt :)


Mammaträff

Idag har vi haft mammaträffen hemma hos oss! Väldigt mysigt och alla små bebisar ( vet inte om jag ska skriva barn eller bebisar längre?) hade det väldigt mysigt lika så vi mammor, avslutades med en lunch på Hedvigs trädgård!

Mot kvällningen så har jag faktiskt lagat både mat och puré till lilla L, massor att fylla frysen med!


Ett haft år

För exakt 184 dagar sedan blev vi inskrivna på förlossningen i gävle efter att dem stack hål på hinnorna så tog det inte mer än 6 timmar tills du låg på mitt bröst, det var helt magiskt, vi blev en liten familj, mamma, pappa och barn! Jag minns det som igår och det är den lyckligaste stunden i våra liv!

Nu 184 dagar senare så är du en liten person som gör mig så glad (och trött) och så lycklig att jag inte ens trodde det kunde vara möjligt! Jag älskar dig alla dagar alla timmar alla minutrar och varje liten sekund och att få ha dig i mitt liv är det bästa som finns! Idag ska vi såklart fira prinsens 6 månaders dag!


Köp stopp

Resan är bokad och klar och nu är det officiella köpstoppet igång för oss! Denna gång sover vi över i en stuga vi hyrt, två av mina bästa vänner och jag!
Ullared, gekås förbered er :)


Baby strumpor

Vi har sånt problem med att hitta bra strumpor till Leonel, har provat många olika men ändå sitter dem inte kvar (okej när han drar av dem men annars ska de sitta kvar tycker man) någon som har tips? Ska prova Åhléns nu som är sista hoppet! Vi fick faktiskt strumpor av några vänner från England, prisa Gud vilka bra de var så annars får det bli en tripp haha synd att strumporna är små nu..


Världens bästa

Efter lite övertalning av både lina och Anders så bestämde vi att jag skulle sova över hos lina, världens bästa du tack för allt! Även jag kan behöva sova ut en hel natt utan min älskade lilla prins som inte alls vill att jag ska få sova på nätterna! Det var tungt i början men alla parter överlevde och linas H offrade till och med sin sängplats och han sov på soffan, visst har jag underbara människor i mitt liv? Tack alla tre, tusen tack jag är som en ny mamma med nya krafter! Åkte hem på morgonkvisten när lina åkte mot jobbet och såhär såg det ut då...


Första dyket

Stora lilla killen har gjort sitt första dyk under vattnet idag, lite läskigt men efter 3 gången så gick det jättebra! Stoltaste mamman ever! Nu sitter vi och kollar på hockeyn såklart :)


Alltså se UPP

Ännu en natt med envishet och gråt från båda parter tror jag! Och just nu bara orkar jag inte men gör det ändå, till råga på de kör busungen på mig med gåstolen och där gick sista droppen ner i golvet jag började grina på riktigt, det gjorde ont. Biter mig i kinden och går ut och ler mot världens finaste barn som är hur glad som helst! Gud vad jag älskar dig mitt lilla hjärta!

Nu gör vi oss klar för babysim!


Vår projekt

Det går verkligen framåt med övervåningen, har inte uppdaterat på ett tag nu med det enda som är sig själv nu är väl badrummet resten är borta! Det nya badrummet blir klart innan jul och innan första advent helst i oktober! Just nu måste man ha skor på sig för att gå upp på toan! Jag är så himla stolt över min duktiga sambo! Lite bilder kommer här :)


Små Vänner

Hösten fortsätter i fina varma dagar och idag har vi vart på öppna förskolan och myst i bollan! Det är så himla skönt att ha tjejerna i mammagruppen som vi lär känna mer och mer och Leonel blir så glad av att vara med alla små vänner!


Alla tips är välkomna

Leonel är värre än värst just nu.. han somnar bara till bröstet inget annat duger och han skriker verkligen tills jag nästan slitit av mig håret och sen får han som han vill tillslut och somnar på 30 sekunder, två timmar senare vaknar han och det är samma visa och så håller det på, från 19-06 sen sover han till 9-10 så jag blir ju galen snart om jag inte redan är, vad gör man?


Loppat

Alltså jag har idag gjort det bästa loppisfynden någonsin i mitt liv!

Ni får en tjuvkik :)


Bilden

Glömde ladda upp bild Haha här kommer den!

https://cdn1.cdnme.se/1852767/7-3/pic_522d73c2ddf2b325b55adaf3.jpg" class="image">


Dagen L

Vi sov till kvart i nio, pappa A är på nya våningen och jobbar och vi ska äta frukost :)

Lilla L har mysbyxorna på och en tuff body från tjaba tjena :)


Elite Grand hotel

Jag och min fina bästis unnade oss lyxfrukost på elite Grand hotel här i gävle, underbart ställe som jag mer än gärna skulle kunna tillbringa en natt eller två på! Och inte tala om frukosten fy tusan vad gott! Leonels snälla snälla farmor tog med kort varsel emot honom, så tusen tack för de Lilian, guld värt <3


Babysim

Till alla er med små knoddar där hemma, babysim är grejen! Leonel älskar det, han är så glad och nöjd under hela badet och efter blir han toktrött och slockar direkt! Att gå på detta är väldigt bra eftersom han lär sig både att inte gripas av panik om han skulle hamna i vattnet och han lär sig hålla andan och dyka lite! Vi går på sjukhusets babysim, rekommenderas varm då det är grupper på 6-8 mammor eller pappor som badar med sitt barn, om båda vill vara med så kan en stå vid kanten och knäppa kort eller vad man nu vill göra! Sen så träffar ju Leonel massa andra små kompisar och även jag träffar andra mammor vilket jag tycker är kul! :)

Har bara denna dåliga bild idag men imorgon badar Leonel och Anders på vår riktiga dag :)


Dagens Leonel

Idag bär prinsen onepeace, praktiskt och smart eftersom vi ska bada igen en gång vi missat! Glada fina fredag!


Gratis

Inatt var han gratis, nästan betalbar för att ta, usch vad skriver jag egentligen? Men vissa nätter alltså pjuuuh blir svettig bara av tanken. Ibland tänker jag hemska saker också och sen skäms jag även fast jag inte sagt dem högt för någon. Men ni vet när man är sådär trött då skulle man nästan kunna göra vad som helst, sen är han tyst i 10 min och då hinner man slumra till och på den korta stunden har jag ändat tankar, då tycker jag mest synd om honom och vill trösta och ge massa närhet så han känner sig trygg! Lilla älskade vän du lär mig så mycket varje dag, varje timme, varje minut och sekund! Och jag älskar dig varje liten hundradels sekund oavsett vad!


detaljer

Lyktan fick jag en varm sommardag av min fina sambo, sen har jag flyttat om lite kuddar och prylar så 
det nästan blev som nytt! Ner med de man sett för mycket av och upp med lite gamla godingar! 
Älskar krittavlan från hagagården, litet hjärta på nyckeln från svägerskorna och stolen, en doppresent till
lilla L från kusinerna med familj <3
 

redo för höst och vinter!

Nu ni är vår lilla grabb redo för både hösten och vintern, nytt inhandlades idag med Farmor på stan! 
 
 
 
Tack farmor för den fina pyjamasen och mamma för den fina onepeacen! 
Första vinteroverallen fick han även av sin farmor, tack snälla fina du <3
 
även denna ska användas flitigt i höst :) 
 

Dagens Leonel

Tänkte nog börja ha en dagens Leonel, vad tycker ni om de? :)


Dop för Mathias Leonel Stigenberg

Fina underbara dag 25/8-13 dopet och fikat var i soldatkyrkan och soltathemmet. En dag med glädje, familj, släkt, tårtor, fika och massa presenter. Tusen tack alla ni som var med och förgyllade denna speciella dag med oss! 
 
Några bilder till er såklart och massa bilder till vårt privata album!
 
 
 
Alla bilder är tagna av Emma Johansson, Tusen tack igen att du får oss att återuppleva denna fina dag genom dina fina bilder som du tagit! 
 

Övergången

Dethär med att sluta amma och börja med riktigt mat känns både bra och dåligt, vi har börjat med gröt morgon o kväll + amning efter, men han sover inte direkt bättre för de. Sen de fina mysiga stunderna som bara jag och han har när han ammar är ju helt underbara, men jag tänker att man kan göra dessa stunder ändå på något annat vis utan amning men än så länge tänker jag fortsätta att amma dels för att jag trivs med det och för att desto längre desto bättre (utan att överdriva med 2-4 år) innan han fyller 1 så har vi slutat har jag väl tänkt men tiden får utvisa den saken! Men matglad är han iallafall och tuttgalen!


Ny dag nya tag

Igår natt och inatt har jag fått sova som en prinsessa, vaknade dock flera gånger och undrade varför han aldrig vaknade! Han somnar i sin egen säng men sen under natten blir han flyttad till våran och sen när jag vaknar på morgonen så ligger han kvar såklart, inatt tänkte jag flytta tillbaka honom men vi hade det så jäkla mysigt att jag istället bara njöt av hans fina lugn och småtuttande i sömnen!

Igår blev det shopping på Ikea, fixa här hemma och det bästa middag hos Lina och henk! Underbart gott och idol på de! Idag blir de lite handling och mer puré tror jag :) lilleman sover första passet nu så jag ska väl passa på att göra mig klar!
Puss!


Fruktpuré

Eftersom vi har gården full av frukt och bär så tar vi reda på det mesta och fryser in till bättre tillfällen! Idag har vi kokat äppelmos, blandat en del med hallon som efterrätt till lilleman och imorgon tänkte jag köpa bananer och mosa med resten av äppelmoset! Väldigt gott! Har så mycket äpplen så det är galet och nu är det slut på hallonsäsongen och då blir ju både äpplen och krikon klara så vi ska självklart ta vara på de mesta där med!

På huset händer de grejer också såklart! Bilder på hus, nya höstkläder till Leonel och puré