Fransförlängning

Igår så var jag hos en jätteduktig tjej som förlängde mina fransar, och jag är toknöjd! Och hur nice var det inte att vakna idag med fina långa mörka fransar? Väldigt bra investering!


morocco oil

Jag har köpt denna underbara produkt för håret/topparna, dt blir inte alls lika "frissigt" eller spretigt nere i topparna och det blir lent och mjukt! och det luktar gott såklart! rekomenderas starkt till er som upplever detta problem :)

små händer och fötter

jag älskar dessa små söta fötter och händer <3

två viktiga personer i mitt liv

Dessa två personer, Leonel och mormor ligger absolut på min top-fem-lista över viktiga personer i mitt liv!
Jag ÄLSKAR er <3

igår ikväll

Igår ikväll när Lilleman somnat så mös vi på lite extra, kvalitets tid med min käraste <3

Presenter till Leonel

En väldigt fin tröja Leo fick av Linda och Malin igår!

Dessa söta kläder/mössa/dregglis fick Leonel av Linas Familj :)


Forsbacka

 
Lördagen spenderade vi i forsbacka i stugan. Hur mysigt var inte de? :)

sex veckor gammal

För exakt sex veckor sedan låg vi alla tre på förlossningen och var världens lyckligaste föräldrar till vår underbara lilla pojk, sex vecor efter är vi fortfarane världens lyckligste föräldrar till världens mest underbaraste son, Leonel!

Tiden går verkligen sådär fort som alla säger och vi tar verkligen vara på varenda minut! Är så himla glad över att han sover bra på nätterna inte krånglar ett dugg och att amningen fungerar som den ska, har nog mjölk så det räcker till tre till, det blir många påsar i frysen!

Här har ni vårt underverk återigen!

Söndags mys

Idag har vi hälsar på bästa faster (till Leo alltså) Anna, bebis mys och prat, Anna och Leo fick kvalitets tid medans vi åkte till köpis en sväng :)

Sen när vi kom hem så kom mina fina vänner, bea, Linda, Malin och lina! Massa prat och bebismys igen såklart :)

Nu ska vi åka till Anton och Malin och se på nya lyan!

Denna börjar gå hem trotts allt :)


Babysitter

Denna nya kanske kanske kommer bli vår bästis, bara Leo börjar gilla den, idag har han haft premiären lite gråt och lite lek och sen gallskrik, så vi får ta det lugnt i början helt enkelt! Så småningom hoppas jag på att han ska älska den såklart så jag kan göra någon nytta :)


Våren är här

Det är ganska konstigt, det är slutet på april och vi blir fortfarande "glada" när vi ser vårtecken! Våren är sen och snart är de sommar och denna sommar kommer bli den bästa oavsett väder, vind och värme! Första sommaren med barn, med vår lilla Leo, den kommer bli alldeles speciell och underbar! <3


Inte ett moln så långt ögat kan nå

Denna ljuvliga vårdag spenderar jag och Leonel med pappa (leos morfar) O Eva i stugan! Solen skiner lilleman sover ute i vagnen och vi vårstädar, hur härligt har inte vi de?

Pappa A har jordförsäljning med laget men kanske ansluter sig senare :)

https://cdn1.cdnme.se/1852767/7-3/pic_517ba24ce087c33b06fa8e1c.jpg" class="image">


Aprilväder

sol och regn om vart annat hela dagen! Det vet jag eftersom jag vart ute och gått hela dagen typ! Promenad tll hagaström, fika efter fika och massa mys och sen hem igen lagom tills A kom hem :)

finns inga ord som räcker till för att förklara kärleken till er!

Promenad till affären

Tror att jag har provat alla olika sorters Loka/Ramlösa/bonaqua/vitaminwell ( you name i!) eftersom jag blir super törstig så fort jag går in på affären!

Denna blev de idag! Lätt kolsyrad in My as och den smakade skit!


Big day

Denna förmiddag innan vi gick ut fick jag mitt allra första leende av Leonel, jag önskar jag kunde stanna tiden och herregud så söt du är min lilla pojk!

Blev såklart väldigt rörd och lycklig, några fina lyckotårar åkte ner på min kind och du får mig att känna mig så otroligt lycklig och rik! Du har från första stund vart det självklaraste någonsin i mitt liv, och jag är så otroligt glad över att du kom till just oss! Min fina skatt du är allt för oss! <3


Bildbomb

Kusinerna träffades äntligen, sjukt stor skillnad på Lilla Felicia och Min "lilla" Leonel
Stolt farmar och storastyster!
Lördagen var vi ute på gården och fixade massor!
Fixade fika tills Leonels Andra kusiner,farbror och sambo :)
Sen var vi bjudna på grillpremiär på kvällen hos våra Bästisar! Hur gott var inte de?
Tisdagen var vi på hedvigs och åt sopplunch!
Världens godaste !
 
 

Du är den sötaste i hela världen


Jag vet att du sover
känner värmen från din hud
bara lukten gör mej svag
men jag vågar inte väcka dig nu


tjuvkik

har äntligen lagt in helens och veckans bilder, här kommer en tjuvkik!

min lilla bebis, är ingen bebis längre när an ser Kusin Felicia. det skiljer 1 månad och två dagar på dem, så jag njuter till tusen me min "lilla" här hemma för det går verkligen så himla fort!

Bloggappen fungerar

Nu är de som de ska igen, det funkar äntligen!!

Är proppmätt efter en lunch på Hedvigs! Nära och bra! Lilleman sover så sött och vi babblar på mellan allt från himmel och jord!!

I eftermiddag blir prinsen en liten Stigenbergare för tills nu har han faktiskt hetat Pettersson, lilla söta p!


Helgen som vart

En händelserik helg med gott och blandat, mindre roliga saker blandade med helt underbara.

Fredagens kvällen började med akuten för min stora hjälte medans dagen där på (lördagen) började med akuten för vår lilla man, nu är allt nästan frid och fröjd igen (helt okej iaf) och vi har avslutat både lördag och söndags kvällarna med grillmys hos vänner! Igår grillpremiär med lina och Henke, idag söndags grillning hos Robert, Mikaela och sötviggo!

Annars i finvädret har vi både tagit långpromenader, myst i solen och vårstädat på gården! Helt otroligt skönt nu när man kan börja sitta i solen, grilla och vara ute, älskar våren!

Bilder kommer imorgon!


Familjesidorna

Orättvist att bloggappen inte fungerat på hela helgen för mig!!
Ni kommer såklart få massor av fina bilder och text imorgon om vår helg!

Jag är så otroligt tacksam över vår fina söta snälla son och över världens bästa sambo! Gud vilken underbar helg vi haft!

Förresten såg ni oss i tidningen idag? :)


Promenad och morfar mys

I denna kyrka ska Leonel döpas i sommar! Kommer bli supermysigt och jag längtar efter att få göra tårtor och fint där vi ska vara :) efter vi vart och slängt plast så gick vi hem till min pappa(Leonels morfar) och hade massa mys! Nu är vi hemma igen och har bakat sockerkaka till gästerna som kommer på fika senare :)


Äntligen fredag!

Lite roligt är det att jag skriver äntligen fredag gör egentligen har jag ingen koll alls på dagarna! Men snart är det helg och då är a ledig :)

Leonel har varg en dröm inatt, somnade halv 9 och vaknade för mat och blöjbyte 3.15 sen en redig spya i nybäddade sängen och lite till mat vid 6 och sen vaknade han halv 9!! Lite sovmorgon och dedär med spyorna har jag släppt, det händer så pass många gånger om dagen nu att de har blivit en världslig sak! Lilleman går upp som han ska och är inte ledsen över magont eller något! Man var ju själv en kräk och dregglis unge så han går i mammas spår hihi

Tack fina prins för ännu en fin natt med massor av sömn :) och snart är lillkusinen påväg ut :)


I vår brevlåda

Imorse halv 7 kom Anders in med detta paket som var till Leonel, en body, en mössa och en dregglis, superfina från Ann,Anders , meija, andre, Calle och Birgitta, linas familj (mamma, låssas pappa, syskon och mormor och morfar!) kommer en bild när de är tvättade :)


Grå torsdag

Denna gåta torsdag blev inte alls som den var planerad, det trista regniga vädret ställde in lunchen, men lunchdaten kommer hit istället :)

Lilleman är inte riktigt nöjd med denna dag trotts att han sovit bra inatt vilket gör att jag inte alls hinner med mycket, att bädda om i sängen som tar 20 min tog en timme, att sminka sig ja de har jag inte hunnit än!

Allt tar lite längre tid speciellt men en gnällig liten man! Man tror att man ska hinna så mycket om dagarna när man är mammaledig men heeeey tro inte de, vissa dagar är man hur effektiv som helst medans andra är det som man legat i sängen, hela dagen! Ingen stress och panik med allt runt om, se till att du och din lilla mår bra så löser sig det mesta förr eller senare! (Jag skriver detta nog mest till mig själv inser jag!)

Höjdpunkten på denna gråa dag kommer absolut vara när pappa a kommer hem! :)


vår söndag

 
i söndags så var vi och jessica och besökte Rufus och Veronica, väldigt mysigt med massor av prat
och mys!
 
Sen gick vi hem och där väntade våra nyhemkommna bästisar, Hur underbart är det inte att em äntligen är hemma!! Leonel fick såklart en Barcelona body och en fotboll, tusen tack <3

Jävla internet skit!

Försöker lugna ner mig och andas lugnt för att inte få ett raseri utbrott på vårt jävla internet som titt som tätt slutat fungera! Alltid när man ladda upp bilder, köper grejer på internet eller ser något skit spännande på tv så ska de dampa och jag är verkligen så jävla less på de!!
Dö år cantab verkligen far år åt helvetet för du förstörde min kväll och många andra med för den delen!!


1 månad gammal

Idag eller för att vara exakt så ikväll blir vår lilla underbara son, Leonel en månad gammal! Tiden går fort och vi tar vara på varje liten minut tycker jag! Just nu sover miraklet i vår säng (jag smög upp tidigare så jag hann äta frukost och fixa mig) och han är helt bedårande söt! Det går inte riktigt att beskriva men det känns som han alltid vart med oss och funnits där, och tänk så mycket tid jag hade innan för nu tar allting verkligen liiiite längre tid, men vad gör de? Har börjar kommit in mer i vardagen och vet vilken tid vi ska börja för att hinna i tid om vi har en tid att passa vill säga! Idag ska vi på 1 månaders kontrollen på BVC (det är därför som vi är uppe tidigt), ska bli spännande och se vad han väger nu :) nästa vecka blir Leonel på papper en riktigt stigenbergare också för en så länge heter han ju faktiskt Pettersson (jag njuter såklart) en vacker dag heter vi alla likadant :)

Ha en bra dag mina vänner :)


We are family

Min fina fina familj (plus katten såklart men vi är inte riktigt bästisar ännu) , gud vad jag älskar er!

2013-04-16

Idag är det tisdag, Leonels gammelfarmor fyller 70 år, grattis! :) och jag ska klippa mig, inte jag men Malin ska :)

Solen skiner och lilleman har sovit som en prins ska sova om nätterna undantaget att han vaknade 20 över 7, men vi kunde dra oss i sängen tills 8 ändå! Nu ligger han och halvsover vid tutten så jag tänkte snart flytta han till nestet så jag kan göra mig iordning :)

Jag kan nog inte förklara i ord hur det är att vara mamma, det är helt sjuk, jag är hemma med min och Anders son! Han utvecklas varje dag och jag älskar honom mer och mer för varje minut som går! Han gör mig så glad och lycklig och det känns som en gåva att jag fått detta mirakel i mitt liv!


Bara slappna av för en gång skull

När lilleman väl somnat och jag kunna lägga honom i nestet så blir jag helt hisspig, vad ska jag göra nu? Disken? Tvätta? Bädda? Vill hinna så mycket som möjligt medans han sover och helst hinna sova själv! Man tror att man är en superkvinna som orkar allt men de gör man inte!! Jag måste lära mig att disken faktiskt kan vänta, lika så tvätten! Jag jobbat på det samtidigt som det är så skönt att bara få det gjort, nu har jag gjort de, tvättat, plockat, gått ut med sopor, plockat ur och i diskmaskin, torkat av lite, bäddat och nu äntligen ligger jag på soffan igen, skulle vilja sminka mig men nu måste jag stanna upp och vila så jag orkar vara mamma resten av dagen !


Hon vill mysa igen, blir nästan tårögd! <3


Vänner igen

Sakta men säkert börjar jag och min håriga bebis bli vänner igen! Och vår andra lilla krigarbebis har äntligen gett upp mot John blund!


<3


Död eller levande?

Ojoj idag är man ur balans, undra om det ger med dig under dagen? Lilleman har haft gnäll och skrik party och började redan vid halv 9, det ända som dög var mamma och tuttar!! Han måste ha haft ont i magen, det kom en brakfis och rap lite då och då och blev tyst en stund nämligen! Annars har jag halvsuttit hela natten med honom på mig, ända tills 5 tiden då han äntligen kunde ligga själv bredvid mig!

I början av kvällen envisades vi med att han skulle somna i sin säng, men det kan inte alltid fungera!

Det blir en lugn dag hemma idag, när prinsen sover, ska jag också sova!! :)

Här har ni den traditionella grattis brickan man får på förlossningen efter barnet kommit :)


Tänk att jag är Mamma, till Vår Leonel <3


Middag på MEAT

igår ikväll gick jag ut och åt med mina arbetskamrater, lilleman var hemma med pappa A,tänk så jag saknade dem, men hade såklart en superfin kväll! fick åka hem en sväng och ge lillen mat och gosa lite så jag sedan kunna åka tillbaka någon timme till!! Frågan är hur jag någonsin ska kunna lämna ifrån mig Lilleman till någon annan än A??
 
vi både åt och drack gott!
 
Tack för igår fina ni!
kvällen avslutades för min del (innan jag åkte hem då såklart) hos David där vi fick en underbar efterrätt!
 

4 veckor

Fyra veckor med så mycket kärlek, mys och lycka! Jag är världens lyckligaste tjej,kvinna, dotter, mamma, sambo, vän, syster, kusin och ja jag är lyckligare än jag visste man kunna bli!

Leonel är det bästa som hänt någonsin och jag blir så glad över att vakna bredvid dig varje morgon! Tack fina sambo för det bästa du kunna ge oss!


Lördags aktiviteter

Antingen så kan man vara ledsen för att det snöar/regnar ute eller så kan mn vara glad för att man får vara inne :)

detta sysslar vi med

 

När Leonel kom till världen: Del 2

Allt som är skrivet i kursivstil är taget från min journal
Söndag
12:45
 
Vi fortsätter där vi var, söndag förmiddag och förlossningen ville att vi skulle komma in. Vi åkte in och jag blev återigen uppkopplad på en CTG där dem ser hur kraftiga värkarna är och hur ofta dem kommer. Efter en halvimme med CTG så kommer barnmorskan in och undersöker mig, Öppen 3 cm (vi jublade innombords) och 0,5 kvar av tappen, hon äger att hon ska gå och prata med sin läkare om hur v ska göra.
 
 
13.22
 
Jag och anders sitter och pratar om vad ska vi göra nu? ja ville absolut inte åka hem, men heller intetill köpis för jag kunde inte dölja värkarna, så vi bestämde att vi skulle åka till MAX och äta i bilen och efter de sen bestämma vad vi skulle göra, men så blev det inte alls, bm (barnmorskan) kom tillbaka och det första jag ser är ett såndär band ni vet som man har runt handen, jag jublade ännu mer inombords, äntligen nu var det dags! Hon sa att nu får vi stanna, att skicka hem mig med värktabletter och sovdos var inget allternativ, jag var relativt utvilad och bebis behövde lite hjälp påtraven ut så dem förklarade att efter att jag tagit ett bad med Levendelolja så skulle vi se hur jag mådde och sen sticka hål så vattnet gick.
 
Tänkte skriva lite hur det står i min journal när jag kom in:
första graviditeten, frisk kvinna, normalt gravid. AURORA-patient (jag är extra rädd för sprutor och allt vad de innebär) vart in och fått sovdos 2 gånger, bra effekt av dessa.
 
13.30
patient lägger sig i badet, får emla (bedövning) på båda händerna.
 
Anders går ner och hämtar våra saker i bilen (vi trodde ju inte att vi skulle få stanna så vi tog inte med dem upp) och jag blir visad in till badet, hur skönt som helst att få ligga där och anders kom och vi pratade och hade det ganska bra i en timme typ. kände knappt värkarna i badet men sen när jag kom upp så kändes dem helt klart!
 
14.30
samtal kring smärtlindring, patient har tänkt att bara använda sig av lustgas. PVK in i vänsterhand (dropp)
 
ja jag skulle ju endast ha lustgas men sa även att säger jag till om annan smärtlindring så vill jag ha det. vi bonar in oss på rumet, jag har ont 4 av tio kanske och är uppe och rör på mig. får nyponsoppa, äter bilar och fantiserar om vår lila bebis där inne.
 
Anders tyckte fotöljen vr underbar och jag tyckte min säng var helt okej!
 
15.30
bm kontaktar förlossnings jouren och berättar om mig att jag har haft en väldigt lång latesfas, har sammandragningar med 5-7 minuters intervall.
 
15.50
det gjordes ett beslut om att sticka hål på hinnorna så vattnet gick. Jag trodde det skulle göra ont men de gjorde det inte, kändes som jag kissade på mig och ändå kom det nästan inget då. Ja kände att nej nu vill jag upp och stå, PANG sa det ungefär så hade jag allt fostervatten i blöjan haha men ändå så kom såklart inte allt men det kändes så. Jag bad anders att vi skulle gå på Toan, det gjorde vi och just där och då fick jag första värken efter vattnet hade gått, och FY FAN säger jag bara då trodde jag att det var 10 av 10 men i efterhand skulle jag säga 6 av 10, jag visste inte vad jag skulle ta mig till där inne på toan med anders, skulle jag kasta mig på golvet som ett litet barn och gråta? hur fan skulle jag hantera detta? det var hemsk och jag tog mig igenom den med anders hjälp och sen skyndade vi oss in till rummet, fick en ny värk och hej jävlar "tryck på klockan jag måste ha HJÄLP" undersköterskan kom in.
 
 
16.30
Har fått mycket täta sammandragningar, får lustgas.
 
dem började ge mig lustgas, jag blev yr och mådde skit först men sen var det min bästa vän! minns inte allt för mycket, det blev en dimma men hemska smärtor, jag hörde allt jättebra och såg mindre bra.
 
 
17.10
Patient har mycket ont, har hjälp av lustgasen men orkar ej med smärtan. Önskar få en PCEA (ryggbedövning EDA)
 
Efter att jag bokstavligt skrikit ut att jag måste få mer smärtlindring och var helt hysterisk av smärtan så togs besutet att jag skulle få ryggbedövning, just där och då hade jag nog kunnat tagit vad som helst, ja sa nog vad som helst i detta skede just nu var det 8 av 10, Anders och Undersköterskan Marie hjälpte mig genom varje värk och jag hade 6-7 värkar var 10:e minutså jag hade det väldigt kämpigt vanligast är att ha 3-4 värkar så jag fick iprincip aldrig vila. jag var fortfarande bara öppen 3 cm så därför var EDAN bra att ta så jag kunna slappna av och då öppnas man mer.
 
17.30
EDA lägges, bra effekt på vänter sida, sämre på höger, patient lägger sig på höger sida.
 
När narkosläkaren kom skulle han fixa med alla sin verktyg, jag hade ont brydde inte mig så mycket om honom sen skulle han ge mig bedövningen först, han ville vänta så jag inte hade någon värk men eftersom jag hade max 20 sek mellan värkarna så bara stack han tillslut och det var den hemskaste men samtidigt den skönaste smärta jag fått, det var så skönt att det blev lite smärta i ryggraden istället för nertill och jag minns att jag önskade "gör det igen helst tio gånger till". den tog ganska fort inte lika bra på höger sida dock. Då villejag ringa mamma, minns knappt detta eller vad jag sa men mamma skulle jag ringa och det gjorde jag till nästa värk kom och fick då lägga på.
 
19.40
har täta sammandragningar och har svårt att få någon vila i värkpaus. får hjälp att andas igenom värkarna
 
Anders stod och baddade mig i pannan medans undersköterskan varvade med att trycka ner mina axlar mot sängen och trycka hårt i svanken. det var väldigt skönt! smärtan där var 10 av 10 helt klart mellan 18.00 till 21.00 så öppnades jag från 3 cm till 10 cm, det är vanligast att man öppnas 1 cm i timmen så smärtan var total och jag ville gå hem, jag orkade inge mer, Söv mig och ja allt man kan tänkas säga kom nog ut och det jag fick till svar var " men snart är barnet här", "barnet är snart ute" det ända jag hörde var "barnet, barnet, barnet" så tillsut blev jag fruktansvärt arg och sa "men säg inte dedär jävla barnet igen jag orkar inte höra de". dock var jag inte alls arg och dum mot anders (tack och lov) och han var min hjälte i det hela.
 
21.00
Har mycket krystkänsla, urin tappas ca 100 ml.
 
Jag visste att min undersköterka Marie och barnmorska ann slutade sitt skift 22.00 och jag sa bestämt att den kommer innan 22! vid 21 tiden så ändrades mina läten, kroppen blev annorlundaoch allt gick lite av sg själv, otroligt häftigt !
 
21.30
Krystvärkar
 
Vid denna tid kom det riktiga kryst´värkarna som kroppen skötte själv med hjälp av mig såklart, det var så otroligt skönt att få trycka på allt va man hade, få höra bm säga "nu ser vi huvudet", "ta i nu", "komigen lite till" men det gjorde såklar så jävla ont, för alla som inte fött barn så känns det som man föder ur skithålet, det spände liksom och ja hur ska man kunna förklara? Sen säger bm, nu är det bara en kvar max två, jag brister ut i gråt, som i nästan varje krystpaus men nu var det på riktigt, jag kände med mina fingrar på huvudet och tog i för kung och fosterland, jag såg barnmorskans ansiktsuttryck när hon DROG ut honom!
 
22.08
kön:pojke i framstupa kronbjudning. navelsträngen ett varv runt kroppen. förlossningen startades spontant och avslutades ej med instrumentellt.
 
och där kom han, vår älskade son Leonel, 55 cm lång och vägde hela 4574g, jag grinade och på bröstet hade jag MITT barn, det var het sjukt, känslorna var i kaos och vi var de lyckligaste föräldrarna i hela världen! jag var så stolt, så glad och hela världen stod stilla. Jag kände att detta måste alla få uppleva, det var magiskt! Han letade sig nästan direkt till tutten och sög med rätt teknik på en gång.
 
 
22.26
moderkakan krystas ut.
 
ja sen var det moderkakan kvar. på eftervärkarnafår man trycka ut den, det var ingen match, en slajmig stor klump som var len och helt okej att trycka ut, klart det gjorde ont men med honom på bröstet kände jag, nu klarar jag allt! Efter detta skulle jag sys, 2 stygn inne och 2 stygn ute, de ända jag tänkte på var min lilla prins på bröstet och det var fan inte skönt när dem sydde! Marie och Ann fick jobba över en timme och vi diffade på 8 minuter, jag är superglad över att jag hade samma personal som tog hand om mig och vilket bra jobb dem gjorde, älskar när man träffar folk som jobbar med rätt yrke!
 
Och min fina sambo, tack för allt! ett bättre stöd kunde jag inte ha, man behöver inte alltid höra fina ord, utan bara att se dig i ögonen gjorde mig stark och du visste där och då att du inte behövde säga något utan ara finnas til!
 
förlossningen får 10 av 10 möjliga och detta måste helt klart upplevas igen! Adrenalinkicken man hade i ett helt dygn efteråt var magisk! Jag längtar tills någon i min närhet ska genomgå en förlossning, det är så spännande!
 
 
 
  

Vår bästis

Hej här är jag Leonel och min mammas bästis och hennes bästis är ju självklart min bästis med :) <3

Helgen är här!

Vilken skillnad det är att ha a hemma varje kväll, och vilken skillnad det är att han inte är ledig fredag lördag och söndag, båda på gott och ont såklart, men vi har det väldigt bra nu som det är tillsvidare!

Mina två hjältar ligger kvar i sängen och myser och själv tyckte jag att jag legat förlänge, har ju tokmyst hela morgonen men kanske kryper ner en liten sväng till :)

Ikväll ska Leo och pappa ha en mysig kväll medans jag mamman ska ut och äta med jobbarkompisarna! Jag är lite nervös faktiskt men han brukar inte vara krånglig (peppar peppar) och vad är det värsta som kan hända? Nej det ska bli riktigt mysigt att träffa dem och ha trevligt en stund :)

Och vet ni vad som händer idag? Våra älsklingar flyttar hem!! Lyckan är obeskrivlig äntligen säger jag bara!!


dagens promenad

Jag hade en hel massor att göra i hemmet idag innan vi kunna ta oss ut på promnad! tvätt, disk, byta sängkläder åt Lilleman, förbereda middagen bland annat. Tillslut klädde vi påoss och gick ill konsum där jag skulle hämta ut ett paket från HM, handla de vi glömde igår (avokado, majs och creme fraich). Påvägen så fick jag se de bästa vårblommor!!


Leonel och hans farmor Lilian


tidningar

För några dagar sedan kom dessa i brevlådan och hur glad blir man inte då? Nä dags att läsa :)
 

mini me

kan skratta ihjäl mig när ja ser kort på mig som liten, var ju inte sådär supersöt utan hår, kort men ändå kunna gå vid 9 månader.

till prinsen

tisdagens inköp till vår fina prins!

Sleeptime

L sussar sött i sin säng medans mamman och pappan äter kakor framför tvn! Vi har hunnit med en hel massor av saker idag dock har jag inte lagt in bilderna från kameran än tyvärr men ni ska få se inköpen till L, det blev även en söt liten body till honom idag med

Att köpa små kläder, gå promenader med vagnen, lägga honom på kvällarna och vakna bredvid honom på morgonen, det är verkligen det bästa som finns!

Jag vet att ni väntar på del 2 och den kommer, ha lite tålamod :)


När Leonel kom till världen: del 1

TORSDAG
 
Det var torsdag eftermiddag och Anders lillasyster Anna och hennes Erik var här på fika, jag kände redan då att nu har jag nog värkar men var inte helt säker och jag ville heller inte säga något! när dem åkte hem så kom Lina och Hendrik nästan precis efter, värkarna fortsatte och jag sa till Lina att det var lite jobbigt, blev alldeles svettig när de kom och det var mellan 10-20 min mellan varje, men dom var inte allt för kraftiga!
 
Kvällen gick och jag visste att när dom åker hem så kommer det kännas med, så sant! jag kunde slappna av mer än innan och mer ont fick jag. Vid 1 tiden på natten ringde jag förlossningen och berättade hur jag mådde och hur ont jag hade, skala 1-10 så var det 3 kanske. (då trodde jag jag hade 5-6 men nu i efterhand så skulle jag säga 3 eftersom jag vet hur 10 känns!)
 
FREDAG
 
Vid 5 tiden¨ringde jag igen, hade inte sovit medans A hade snarkat heeela natten, jag var så sur men ville ändå att han skulle få vila utifall Lilla p ville komma ut. Vi fick komma in, var öppen 2 cm och 1,5 cm av livmodertappen var kvar, inte så kraftfulla värkar och ganska oregelbundna. vi fick åka hem med två smärtstillande och en "sovdostablett", kom hem och jag tog inget av dem.
 
klockan 12 på dagen så hade jag hunnit sova lite, anders och hans vän stod och tapetserade, jag hade ont som fan (tyckte jag) så jag tog de två smärtstillande men inte sovdosen. Smärtan lugnade ner sig med vid 5 tiden kom de tillbaka. vi tog tid och vid 11 på kvällen var vi inne på förlossningen igen efter att dem bett oss komma in. Jag hoppades verkligen med spänning och nervösitet att vi skulle få stanna men ändå så var jag livrädd. Jag var helt slut i kropp och knopp eftersom jag ej sovit mycket. Inget mer hade hänt sen förra gången och jag fick åka hem med två nya värktabletter samt en "stanna av värkarna tablett" så jag skulle få sova något. jag blev också tillsagd att ta sovdosen jag hade hemma som jag ej tagit. kom hem vid 1 tiden, tog alla tabletter och sov så jävla gott verkligen.
 
LÖRDAG
 
vaknade lördagmorgon, var fruktansvärt ledsen, arg och förtvivlad. Mina värkar var borta och jag kände mig lurad på mitt eget barn, ringde förlossningen och grinade och berättade hur jag kände, men det var ju faktiskt så att lillen inte var riktigt redo att komma ut än. Jag och A gick ut på en promenad, jag gallopperade ibland, små joggade allt för att få igång det hela igen! sakta men säkert kom värkarna igång igen, de blev mer och mer kraftfulla under dagen så vi fick komma in igen redan vid 20 tiden ( vi tänkte också att det var väl lika bra att få smärtstillande på en gång så vi slipper åka mitt i natten, men jag hoppades såklart att vi skulle få stanna), jag var öppen 2 cm och tappen var det 1 cm kvar av, så vi skulle få åka hem med sovdos igen.......
 
jag fick bita mig i läppen och med gråten i halsen gå därifrån igen.... jag kände bara att jag inte orkade mer! dem förklarade att jag hade en lång "Latensfas" och att jag behövde sova för att kunna orka med en förlossning. mina värkar var inte kraftfulla nog för att kunna orka med något. fick nya tabletter samt en liten burk med lavendelolja som jag kunde ha i badet som lugnade mig. Vi åkte hem och jag tog alla fyra tabletter igen...
 
SÖNDAG
 
Jag vaknade flera gånger under natten trotts stanna av värkarna, sovdos och smärtlindrande men sov ändå helt okej den natten och på morgonen vaknade jag och hade fortfarande värkar, redan vid 7 tiden tog jag mig ett bad med lavendeloljan men inget blev bättre. åt frukost och ringde förlossningen (hej det är susanne igen...) och dem bad oss att komma in igen....
 
fortsättning följer!
 
V.40 (39+0) torsdag den 14/3

Klockan 20.00 hos oss

Hela dagen har gått ruskigt fort! Vid ett var vi hos tandis sen hem till lina och vi tog en promenad till maxi, pumpa hjulen på vagnen, åt glass och handlade lite! Innan vi begav oss hem så fick lilla L mat och linamys!

Nu äter han igen och även vi har hunnit med middag, nu väntar enligt Anders viktigaste fotbollsmatchen, ost o kex och mys såklart!


Klockan 12 hos oss

Lilleman ligger fortfarande i sin pyjamas och ammar men jag däremot är fixad och klar, har bäddat sängen och plockat iordning lite medans L sovit på förmiddagen! Nu väntar lunch och promenad till tandis!

Åh det finns så mycket mer jag skulle vilja hinna nu innan men de får vänta :)


Klockan åtta hos oss

Av någon märklig anledning så öppnar Leonel sina fina små blå ögon klockan åtta varje dag, helt okej för mig, nio hade heller inte skadat! Mellan 8-9 hinner man inte med så mycket, vi drar oss i sängen till 10 över 8 (sen är hans tålamod slut) går upp byter blöja/jag går på toa, går ner om han har lite tålamod kvar så gör jag frukost till mig och sen får han frukost men idag gick inte de så sen 20 över till säkert kvart i 9 så äter han frukost och den tiden för mig är död i princip ( om jag inte hunnit gjort frukost då ) sen kvart i nio till nio ligger han och rapar och fiser, ibland går det fort ibland inte!

Där har ni vår första timme på morgonen! Och kissen sitter snällt och väntar på frukost hon med :)


Sol, shopping och hämtmat

Oj vilken fin tisdag detta blev! Vart på stan med svärmor heeeela dagen känns det som och massa shopping har jag med mig hem! (Som ni såklart ska få se sen!) Sen blev det en sväng till Ikea och även förbi Anders bror med familj som flyttat in till gävle! Nu blir det hämtmat (kycklingkebabrulle utan lök och röd sås för mig) och lägga lilleman! :)

På bilderna ser ni två presenter till Leonel från mickis och bilder från idag :)


<3

 
en superfin present som Leonel fick från Jessica och Veronica

Plus och minus

+ solen
+ promenad till BVC
+ Leonel följer kurvan
+ mammaledig
+ ni fina som kommenterar och även ni andra som följer min blogg för att ni tycker om de ni läser och blir glad av att läsa!

- små kyligt
- att jag inte kan ha skinnjackan
- alla ni som läser bloggen för att snoka och förstöra, läs inte om ni stör er på saker och inte gillar de ni läser, är så otroligt trött på sånna människor som bara vill skapa bråk och är avundsjuk!


lördagsbilder

det blir lite bilder när man har kalas och jag delar gärna med mig :)
 
Fina blommor jag fick av min älskling!
från Anna,karin och erik !
fina tulpaner fick jag också av dem
fick också mina nya favoriter som jag numera lever i, tusen tack fina svägerskor+erik :)
dessa kom med bud från min kära syster, rörd och glad är bara förnamnet!!
Leonel och jag gjorde oss redo för kalaset
smörgåstårtan,kakorna och jordgubbstårtan dukades fram och mina gäster började droppa in!!
han inte med massa bilder på gästerna förutom dessa :)
mer presenter, de fina glasen från Lina och Henrik, blomman från Peter, Sofie och Joline, mer som jag fick som inte är med på bild var pengar,choklad, mer blommor,ramar, kameran (men de visste ni redan), säkert något mer jag glömt också :)
dessa fina från Frida + en pyjamas till lilleman som ligger i tvätten :)

3 veckor

Prinsen blir om en halvtimme, t r e v e c k o r ! ! !

Jag har aldrig någonsin vart så lycklig och känt sån kärlek i hela mitt liv! Vårt fina lilla kärleksbarn <3


Myten

Inom loppet av en månad så var det 5 st (ink mig själv) jag vet skulle få barn, första gångs föräldrar. När vi väntade Leo så sa alla, till och med barnmorskan att väntar man barn första gången så går man oftast över, FEL det finns inget bevisat att det är så, det sa dom på förlossningen att det är 50/50 helt enkelt, och av vi fem som nu fått bebis, har alla fått för tidigt! Så det är inget ni andra behöver tro på heller, bebben kommer när den är redo! (Utom vår bebis då som gärna hade stannat ett tag till verkade det som haha)!

Herregud vad stor jag var!


Mig själv

Har fått gott om sömn inatt, febern är borta och stockningen är på bättringsvägen! Jag känner igen mig själv och vi har tillsammans tagit oss igenom en av säkert tusen motgångar! Idag är jag en mamma med energi, kraft och styrka men det är viktigt och lärorikt att veta att man inte alla dagar kan eller kommer kunna vara den mamman och det är därför man har en snäll svärmor, en underbar sambo som "täcker upp" en!

Nu tänker jag fortsätta att förbereda inför mitt kalas imorgon, medans lillen sover :)


14 dagar efter

Många av er undrar säkert hur magen ser ut nu efteråt och det är helt sjukt hur man märker varje dag hur det drar ihop sig och kroppen sköter det helt själv eftersom jag knappt har kunnat röra på mig, ganska otroligt. Just nu har jag 1 kg (av 14 kg] kvar av gravidkilorna ( tack mamma för dom generna!!)
, under förlossningen fick jag bristiningar under naveln som jag ej hade förr, märker också att dessa blir mindre och mindre för varje dag som går, men och andra sidan så bryr jag mig inte för jag har faktiskt fått världens finaste kille som är värd varje liten bristning! och vad ska jag förvänta mig? jag har förlöst ett barn som jag burit på så kroppen kan inte vara perfekt dirket och vad är egentligen perfekt? Vår Leonel är perfekt, det räcker för mig! dessa bilder är tagna i måndags då det hade gått 14 dagar efter :)
 
 

Syskonkärlek

 
Gud vad jag saknar dig, min andra halva, på andra sidan jorden! Men vad du än gör eller befinner dig så finns du i mina tankar varje dag ska du veta! Fina fina syster <3

senaste dagarna med min kamera

som ni vet har jag inte mått tipptopp och heller inte hunnit med att lagt in bilder, men ikväll så har Leo sovit fem timmar i sträck själv och jag och a har hinnut med en del :) jag mår bättre nu mot kvällen och känner att stockningen börjar avta lite ska inte hoppas för mycket nu men det går åt rätt håll!
 
åh lilla fina älskling vad jag blir gråtfärdig av lycka när jag ser dig!
1. Tvättat bebiskläder (och vanliga) som Leonel bland annat fått i present 2 och 3. Första bodyn har han fått från Bella och den andra från Lina och Henrik 4. Ligger ute i vagnen i solen 5. medans pappa A beskär äppelträden 6. som Mamma S sen passade på att ta in några kvistar som ska blomma ut!
 
Eftersom vi missade påskmiddagen i stugan så kom pappsen hit på kvällen med mat, det var underbart
gott, går inte att beskrivas, även tårta var med till efterrätt!
 
         På Måndagen hade vi besök av Bea som kom med denna fina ros och ett glatt humör vår bästa Lina var också här såklart!
     Leonel hade fina kläder på sig som han fått av Plast Kusinen Sebastian med familj :)
Senare under dagen Kom Sandra och Amanda som hade både blommor och jordgubbar med sig och
vi fikade frukt och tog igen massa tid, såklart snosa dem bebis med :)
 
 

Bebislukten

Mitt hjärta smälter när jag känner doften av Leonel, helt klart en oslagbar doft som får en att le, jag är otroligt tacksam över att jag hela dagarna kan gå och snusa på den :)

Nu har Leonel och hans farmor gått ut på promenad och jag vill då såklart passa på att städa och fixa MEN tillåter mig själv att sussa på soffan så energin blir laddad och kanske lite friskare!


Sänk ribban

Några tuffa dagar har passerat och än är de inte över! Jag har fått mjölkstockning men också fått hjälp med de, tack och lov! Men att lilleman skriker och inte alls vill ligga själv utan bara famnen eller bröstet duger gör inte alls så lätt.

Paniken över att bara sitta och se hemmet bli smutsigare, tvätten växer och det värsta solen skiner och jag kan inte gå ut. Jag måste sänka ribban och kraven på mig själv, men det är inte för någon annans skull jag vill städa och ha fint utan för mig själv, jag trivs bättre och mår så mycket bättre när jag sitter i soffan eller sover i sängen och vet att det är rent och fräscht!

Tack och lov så har jag massor av fina människor runt mig som vill hjälpa och stöttar till 100%, och jag har min fina Anders som tar hand om oss när han kommer hem, tacka Gud för de, att du jobbar hemma nu! Jag är ingen superkvinna de får varken ni eller jag glömma!

Tänker nu försöka lägga ner Leonel så jag kan få i mig lite frukost!
Puss på er trogna läsare!


My birthday

Igår var det inte alls kul att heta Susanne, och att det var min födelsedag gjorde inte saken bättre! Önskar nästan att den var idag så jag kunna få njuta och vara glad! I allt elände kom ett blombud, från min syster och det gav nya krafter och energi att orka genom hela dagen! Jag firade inte min dag igår för det görs på lördag så jag kommer låssas att de är min dag då eftersom dagen igår var ett rent helvete! Utan min lilla skatt, mamma och Anders, tack för att ni finns!!

Anders syster och pojkvän var här och fikade (dom är inte hemma på lördag) jag fick superfina presenter, från dom och Karin! Och hela hemmet är fyllt med fina blombuketter !