Premiär doppet

Underbara fredag med min fina fina familj! Leonel har vart så snäll och go hela dagen och somnade lagom innan vi åt grillmiddag, fy tusan vad mumsigt det var, tårtan spar vi tills imorgon :)

Mot kvällen har vi badat tunna och även haft premiär bad i sjön! Nu ska vi snart sussa och vakna till ännu en bra dag med familjen (Anders, Leo, min pappa och Eva ) :)


Badkläder

Igår åt vi lunch på stan med Leonels fastrar och farmor, verkligen supermysigt men maten var sådär måste jag säga, åt på bocken, antagligen tog jag något som inte passade mig så bra kanske!

Lilleman fick en ny hatt och ett par solglasögon såklart! Och jag hade stora spenderar byxan och köpte 5 (!!!!) klänningar och två bh:ar! Och jag är så värd dem! Idag på morgonen har vi vart på stan en snabbis, köpt UV badkläder till lilleman till i sommar och på resan i höst!

Blandade bilder från igår, ledsen man som vill ha mat, mamman i en av de nya klänningarna och de nya till lilleman!


Storasyster och lillebror

Idag kommer pappa A hem, som vi längtat och massa mys väntar i helgen!

Luna är verkligen en snäll och mysig storasyster men hon gillar inte när lillebror gråter så då går hon iväg!


Sista avsnittet

Igår var det sista avsnittet på greys, jäklar bad bra det var! Lilleman och jag var Bjudna till Lina och Henke, där vi fick god mat och fint sällskap! Lilleman somnade lagom innan programmet började och sov sött :)

Annars hade vi en väldigt fin dag igår med Leonels fastrar och lite dagisavslutning för småkusinerna!


En ledsen son

Det värsta som finns är när Leonel gråter och inget hjälper, det har aldrig hänt för tutten tröstar alltid, men inte ikväll! Han är så trött att han gråter och på de ont i magen, somnar 3 min vaknar gallskriker 20 sekunder och somnar sen om lilla hjärtat <3

Vakande imorse och var helt slut efter gårdagen, har ingen förklaring på varför men det är väl så i land helt enkelt så Leonels farmor kom hit och hämtade lilleman så mamman kunde fixa här hemma, efter att jag städat allt kände jag mig utvilad, glad och pigg mamma igen! Var på stan en sväng och gick sen hem och började med lite pyssel!

Nu efter att lilleman sover lite till och från så tar jag det lugnt i soffan!
Fin present jag fick igår på Morsdag :)


Mot Arlanda

Idag tar vi vår första tur till Arlanda, jag Anders, Anna och Leo! Vi ska överraska faster Karin som egentligen skulle komma hem i fredags men blev fast i London två nätter så vi gör ett nytt försök idag och hoppas på att hon kommer :)


Han som kan

Detta fina vitrinskåp har min fina sambo gjort till mig, precis som jag ville ha det, inspirationen är från ett skåp linas mamma har hemma och dem är nästan lika :) tack bästa fina älskling, du kan du! <3


Sommarsol

Vaknar med blå himmel, gladaste Leonel och ledig dag! (Inget planerat och pappa är hemma)

Vi åt frukost i solen och har vart här ute sen dessa och målat lite och fixat! Leonel sover gott under parasollet i sin babysitter! Ha en bra dag mina vänner!!


Förmiddagsluren

Lilleman var en riktigt prins inatt igen, somnade 8 igårkväll ocj vaknade för mat klockan kvart i sex, jag är därför en pigg och glad mamma som de allra flesta andra dagar i veckan! Är otroligt tacksam över hur bra han sover på nätterna och dagarna! Just nu håller han på att somna in på förmiddagsluren i min famn, ville absolut inte somna själv så de är okej när han sovit själv hela natten :)

Ikväll kommer Leonels faster hem, det blir en första gången träffa med henne i helgen med andra ord, stort ögonblick för henne och oss såklart! :)


Bumbo

Lilleman är så stark både i ben, nacke och armar så vi tänker introducera den lite korta stunder! Men ett tips sätt inte en hungrig bebis där i då blir (iaf Leonel) dem galna!


Tassimo

I tisdags så fick en tassimo flytta in hos oss, dricker nästan aldrig kaffe och om jag blir sugen så skulle Aldrig ställa mig vid kaffebryggaren om bara jag skulle ha så nu kan jag trycka på start bara och få mig en liten skvätt, perfekt när man han en liten bebis på armen!


Vårruset

Ja idag var vårruset i Gävle, jag var inte med. Vi har ju tänkt att ha barnvagns race, jag och Malin men sen blev de ska vi inte springa så ska vi inte göra de alls! Det var helt enkelt inte lägligt att springa de efter att man fött barn för två månader sedan, hade verkligen hoppats på att jag skulle göra de men heey verkligheten kom ikapp, duktigt av mig att faktiskt lyssna på min kropp och inte vara så förbaskat envis ibland :)


Händige manny

Min Karl han kan om han bara vill, inom kort kommer jag visa er vad han gjort till mig :)

Älskar växthus, blommor och allt som går att göra nu på sommaren!!


Insperation

Längtar tills vi får köpa saker till Leonels rum och inte tala om att få möblera det!!


Allt är grönt

Det känns så himla bra att allt är fixat till lillemans dop, eller ja planeringen har börjat och dopkorten ska vara ute innan maj är slut!

Våra gudföräldrar har sagt ja, prästen är bokad lika så kyrka,lokal, sång och fotograf! Nu börjar den bästa planeringen, fikat, kläder till mig, tema, sånger och allt vad de hör till :)


Uppdatering på naglar

Som ni vet så gjorde jag hemmagjorda naglar med depends gelekit, det har gått en vecka och 3 dagar, mina naglar är fortfarande väldigt fina dock börjar de lossna lite från kanterna vid nagelbanden men det är nog bara för att jag råkade stryka lite på dem! Det gäller att inte pilla för mycket som man gärna har lust att göra, sen nu börjar ju mina naglar växa och därför blir det ju inte lika fint!

Jag är på jakt efter ett eget kit som jag tänker köpa på maxi, 349kr billigast där! Finna tyvärr inga just nu då men i slutet på veckan kanske :)


Från mormor

Lilleman har tur han som har så många fina som bryr sig om honom och oss såklart!

Förra veckan var mormor gullig och köpte denna söta, perfekt i sommar och höst mot kvällarna!


H&M

Ibland vill man bara spy på allt som finns på H&M men idag när jag har kikat så kan jag bara inte ens fantisera klart om vad som skulle vilja komma in min och Leos garderob! Och inte tala om allt annat som finns, är så sjukt shoppingsugen nu så det är ju galet! Bäst man håller i plånboken!


Att fira mammorna på söndag

På söndag är det morsdag, det betyder alltså att vi kommer för första gången fira denna dag påriktigt, för att jag är mamma, det känns sjukt konstigt att skriva det och säga ! Denna dag ska firas såklart! Jag ska fira min mamma och om man har tur firar kanske Leonel sin mamma ;)

Godhjärtat ligger i sin säng och sussar, ja har alltså egentid, men jag saknar min stora hjälte som jobbar i huvudstaden denna vecka...tiden med honom på kvällarna är nog den bästa även om han ligger i soffan och jag sitter vid datorn, det är liksom närheten utan att röra som också är speciell!


färg och form

I veckan fick vi med oss detta hem från stan, sommrigt och välbehövt till lilleman! 

En liten present

En vän till svärmor har gjort denna söta fina lilla snutte till vår son, för tillfället liggen den och kramas med
mig om nätterna så att lukten kommer till rätta och han ska börja gilla den  :) Tusen tack Eva! 

grönsaker

Till sommaren kommer förhoppningsvis både det ena och det andra att kunna läggas på grillen och i salladen till middagarna :) 
 
 
 

Fredagsmiddag

Leonel blev två månader som vi firade med grillning tillsammans med blivade gudföräldrarna :)

Lördagsmys

 
bilder från lördagskvällen i stugan, gud så mysigt vi hade :) 

S som är söndag

Och söt, för det är precis vad han är, lilla pojken vår!

Gårdagen blev en tur på stan, shopping till mamman och sonen! Fika med lina och virre, middag i stugan i solnedgången och avslutning hos lina med Eurovision, bebismys och gotta!

Mera sånna bra lördagar tack! Bilder kommer såklart!


Leonel 2 månader

Just nu har du funnits i exakt 2 månader och en timme, tiden du har vart hos oss har vart helt underbar! Du har gett livet en ny mening och jag älskar dig mest av allt!

Att se dig som en liten bebis som just kommit ut till världen till idag har vart en resa och den resan kommer bli lång och världens bästa! För varje dag som går pratar du mer och mer, blir en egen individ med egna egenskaper, du är helt fantastisk lilla gubben! Du väger just nu 6130 g och är 61,5 cm lång, en stor kille precis som när du kom ut!

Denna stora lilla kille, Leonel bestämmer helt över mig, hur vår dag ska se ut, hur mycket jag får sova om natten och vad jag får äta och inte till och med vad jag ska ha för kläder i princip! Men ni ska veta alla vänner, det är så värt de varenda liten sekund, och jag bara älskar mitt liv, min son och min sambo mer och mer för varje dag som går, det är obeskrivligt!

Denna dag har firats med middag tillsammans Leos blivande Gudföräldrar! Bilder kommer såklart sen!


Akta dig för solen Susanne

Herregud måste jag börja med att säga att jag har suttit i solen någon timme och ojoj vad jag brände mig, smörjde ansiktet och lite på bröstet men lyckades som vanligt med en hemsk illröd färg ikväll, inte bra Susanne! Solen är otroligt stark nu och huden inte alls van vid sol, det märktes!!

Annars måste jag säga att det vart en riktigt fin dag idag men långa promenader och mys mot kvällen!!


Tjurskalle

Idag har vår lilla inte alls vart nöjd meeen de kan man ju inte alltid vara heller, promenad i vagnen duger och bröstet men mycket annat går inte alls idag!


Tisdagsmys

Idag vaknade vi halv 9, har inget planerat och lilleman har precis somnat om mot mitt bröst, hur mysigt?

Tror det nästan blir en mys dag hemma med kanske lite film, te och bebismys! Det var allt för länge sedan!

Guuud vad fin du är mammaspojke! <3


Depend gellack

Igår så grillade vi här hemma med Anton och Malin, i grund och botten var det en deal! Malin kom hit med sitt nyinköpta dependkit och jag bjöd på middag! Använde även Anton till att formatera om datorn hihi :)


Men till er som är nyfikna på gellacket alla pratar om, det är väldigt enkelt, det går hyfsat fort och jag är supernöjd med resultatet, naglarna är hårda, glansiga och fina så jag kommer absolut köpa detta kit! Det ska hålla i 2-3 veckor så jag återkommer såklart hur dem ser ut!

På tal om de idag har jag haft fransarna i 2 veckor och jag är fortfarande toknöjd så tips till er som antingen har korta ljusa fransar eller till er som inte orkar måla er :)


Mamman 8 veckor efter

Efter 8 veckor så har min kropp återhämtat sig otroligt bra vilket känns väldigt bra, vågen visar -2 kg från "start vikten" och jag äter precis vad jag vill, hur mycket som helst, när som helst! Dock vill jag ändå få bort sockerberoendet som inte alls gör mitt humör gott!

Bristningarna hör ju faktiskt till stunden då han föddes vilket är en fin och magisk upplevelse för mig, och dem bleknar och försvinner mer och mer för varje vecka! Kondisen däremot är riktigt kass så där har vi något att jobba på, jag och Leonel! Puss godnatt!


8 veckor gammal

Vår lilla älskade bebis är 8 veckor gammal, det är fortfarande helt sjukt och lite av bubblan finns nog kvar i mig. Jag minns det som igår när jag låg på bb och jag och Leo skulle sova andra natten själv, jag var så stolt och så lycklig att inga ord finns, och precis så känner jag just nu med!

Man kommer in i mammarollen jättefort, när jag ser på min lilla son som sussar sött då blir jag så stolt och det kan till och med pirra till i kroppen för det är magiskt hur han äntligen kan vara här, både jag och mr. A är ju som kära på nytt, i varandra, situationen och i vår lilla fina pojke, Leonel!

I fredags blev namnet godkänt så nu snart kommer dopinbjudningarna mina vänner :)


Love love love


Plantering

Denna vecka så har landet fixats, potatisen är i ett land, troligen blir det ett till land med potatis också och resten får det blir sallad och annat gott i :)

Även tomaterna, paprikorna och gurkan är satta! Hoppas på det bästa såklart!!


Solen skiner alla våra dagar

Vår lilla älskade sol skiner som vanligt denna dag med, han gör mig så glad och så lycklig och den större karln här i huset, mr A han är inte så pjåkig heller! Världens bästa killar helt enkelt!

Nu ska vi på flyttloppis, jag, lilleman och Lina och sen får Leo mysa med mormor medans vi ska handla :)


Bilder från sista april

vår sista april tillbringade vi med fina vänner, god mat och femkamp!
Lina och Henrik hadefixat allt superbra som vanigt, och det var bland annat denna gren med i femkampen!
Maten ja den var lika god som alltid här hemma! Efterrätten var +++++++++++++++
och självklart tog jag och min andra halva hem alltihopa! :)
 

Livet förändras

Tänka sig, denna torsdag eller röda dag hade för två år sedan vart en given dag att gå ut på, dricka en flaska vin och dansat halva natten, Vart sur över att det inte regnade imorse när jag ändå sov istället för nu ikväll så frillan förstördes och humöret blev lite sämre

Idag sitter jag och kikar hockey med min fina sambo i vårt hus och har nyss nattat vår son, myser av att det regnar och är glad över vilken fin dag vi fick utan regn.

Jag har aldrig känt mig så lycklig som jag är nu! <3


Vår kristi himmelsfärdsdag

Vaknade bredvid två glada killar imorse, mina absoluta favoritkillar faktiskt! Städning på förmiddagen innan vi mötte världens bästa vän på stan! Shopping och lunch men vi fick knappt med oss något hem faktiskt!

Sen har vi fotat idag, hälsat på moffa (Leonels) och vart en sväng till Konsum, härlig dag och den avslutas med mina två favoriter som vanligt :)


Latmask

Jag har nu sen veckan började släppt allt! Skulle ha dammsugit i söndags - har fortfarande inte gjort det så ni kan ju tänka er hur psyket mår, en bra träning kanske vem vet! Men nu till mitt försvar (för mig själv) när solen varit framme så har jag helt enkelt inte haft lust att vara inne så mycket och lilleman sover bäst ute och ingen dör av lite skit(hoppas jag)

Nej nu laddar vi om! Imorgon kanske jag tar tag i lite :)


Födelsedagsmiddag

Igår så var vi på Kungshallen för att uppvakta svärmor som fyllde år veckan innan tyvärr jobbade hon då vi egentligen skulle gå så det fick bli några dagar senare :)

Mycket god mat och väldigt trevlig hade vi! Leonel var kanske inte på sitt bästa humör men det gick bra :)


Sovmorgon delux

Hur underbar morgon har inte vi haft det? Sov till halv 9 sen har vi legat och myst i sängen innan frukost!

Det blir en till dag ute, solen skiner och det är varmt! Underbart!


Jag ska bara

Morgonpromenaderna hoppas vi sällan över då Leo sover som bäst då! Idag la jag han i vagnen för jag skulle bara lämna en sak i tvättstugan, när jag kom tillbaka 15 sekunder senare ja då har han tröttnat på mig och somnat, sötisen! Vi tar en promenad i alla fall :)


Klara färdiga leta!

Semester burkarna vi haft i två år öppnades i söndags för att få veta vad budgeten ligger på en resa, det kommer bli en fin resa och jag letar efter den perfekta just nu!


Här ska odlas

Idag tänkte jag börja plantera ute, hur fan ska detta gå undrar ni säkert då... Men jag har grönare fingrar än ni tror! Så vi börjar med någon fin blomma till framsidan!

Sen ska jag göra iordning landet, plantera om gurka, tomat och paprika, resultatet får ni se senare!

Älskar de underbara vädret som gör att jag absolut inte kommer stanna inne och städa :)


De lugna stunderna

Dessa underbara stunder kan ingen ta ifrån oss hjärtat <3


Badpojken

 
Leonel är redo för en utomlandsresa i höst! Dessa fina fick ha av sin farmor för någon vecka sedan!

Saknar magen en smula

Kollar på bilder från graviditeten och Gud så mysig den var, magen och tanken av att inte veta vem som var där i som äntligen är här och ligger i min famn just nu! Älskling dethär gjorde vi bra!


Miniboy

would you like a cup of Leo?!


new darling

För tre veckor sedan fick denna skönhet följa med hem och blev genast en ny favorit som jag kommer mycket bra överens med!


Tradera nörd

Vilken nörd man gått och blivit, har börjat sälja saker som ej används och bara ligger på tradera! Galet bra! På en vecka knappt har jag sålt saker för över 1000 kr, saker som bara ligger och andra vill ha, och det är allt från gamla iPhone skal till plånböcker och prynadssaker! Sen har jag såklart inte kunnat låta bli att klicka hem lite också såklart ;)


Donator

Jag har gått och blivit donator, bröstmjölksdonator!

Det känns väldigt bra att jag gjorde detta eftersom jag har mycket mjölk över som kan hjälpa andra små liv på neurologen! Vår lilla/stora kille äter massor men ändå finns det över så detta beslut måste vara årets bästa!

Varför?
Jo för att jag aldrig någonsin kommer kunna Klara av att lämna blod eftersom jag är både nål och blodrädd så detta kändes då som en självklarhet att få göra för andra och för mig själv! Alla som kan borde faktiskt göra detta för det finns massor av för tidigt födda barn som behöver din hjälp i mån om du kan!

Hur?
Jag har fått låna en bröstpump och fått flaskor, pumpar ungefär en flaska om dagen (130 cl) som jag direkt fryser in när jag satt namn och datum på!

När?
Dessa kommer jag frakta i frysväska till sjukhuset, måste minst ha en liter med mig när jag lämnar så 8 flaskor ungefär och de tar väl ca 7 dagar!

Ska också tillägga att sjukhuset köper detta av mig, en symbolisk summa ser jag det som eftersom det verkligen inte är pengarna som lockar mig direkt!

Om ni funderar över något, var inte rädda att fråga :)


Sockerbomb

Genom hela graviditeten så åt jag ganska mycket socker, detta gick inte att stoppas tro mig jag blev galen!

Nu däremot så försöker jag dra ner på det utan vidare resultat !

Igår kämpade jag mig igenom hela dagen - utan godis, kakor, saft och läsk det var hemskt! Men jag vet jag måste bara bryta mönstret och låta det gå 2 veckor sen brukat det bli bättre! Det är hemskt att känna att man typ vill börja dagen med en kaka! Mums

Och dessa gör mig bara mer frestade som jag ser varje dag! Mandelflan


Hopplöst förälskad

Denna fina prins kan man inte annat än älska, lycklig att få vara din mamma <3


Livet på bb

Några av er har undrat över hur det var på bb efter förlossningen så jag tänkte skriva lite om de!

Vi kom till bb ca 3 på natten, fick ett rum och bäddade ner oss helt enkelt, Anders fick en resesäng bredvid oss och Leonel låg bredvid mig! I rummet kunde vi få en till mamma om det blev mycket folk, som tur var slapp vi de! Dagen där på vaknade vi tidigt och jag var tvungen att kissa nästan varannan timme (detta var viktigt pga infektionsrisken) och Anders var tokväck när jag försökte ropa på honom så jag fick trycka på klockan varje gång!

Klockan 8 var det frukost (bara för mig dock) och sen var det så kallade läkarronden, väga, mäta och sen kollade dem igen hela barnet och det var den morgonen som de upptäckte att Leonel hade ett blåsljud på hjärtat vilket gjorde att vi inte fick åka hem men vi fick heller inte åka hem eftersom han var tre dagar tidig och ändå så stor så dem ville kolla att han inte minskade i vikt så mycket! Blev såklart jätteledsen när lilleman hade fel på hjärtat men dem sa att detta brukade växa igen antingen om en dag eller inom 6 månader! Dagen efter vid ronden var detta borta så jag tackar verkligen Gud för att vi fick med oss en frisk liten kille hem dagen där på!

Annars gjorde man inte mycket alls, vi tre låg på rummet hela tiden, mös, kollade på andra avenyn, sov och hade det tryggt och bra men dock lite långtråkigt! Vi vågade inte klä på honom för allt var så nytt så han låg inlindad i sin söta filt och hade det bra! Personalen på bb kom nästan bara in om man tröck på klockan! Jag duschade och fräschade till mig lite men gick mest runt i sjukhusskjortan, nättbyxan och ett par tofflor haha!

Ett stort minus bb får var att informationen ang amning var väldigt dålig, dom sa bara till oss ja han suger rätt och gick inte ner alls mycket i vikt första dygnet så de var grönt, de jag inte hade känt på då var såriga bröstvårtor, mjölkstockning och var helt ovetande att bebis alltid ska ammas mage mot mage.. Men men nu vet jag och hoppas dem bara "missat" mig och inte slarvar med detta! !

Annars tycker jag min upplevelse med bb var bra!